More
    Ana SayfaGenelAnadolu Grubu Bi-Fikir ile Beş Yılda 600 Milyon TL’ye Ulaştı

    Anadolu Grubu Bi-Fikir ile Beş Yılda 600 Milyon TL’ye Ulaştı

    Anadolu Grubu çalışanlarının Bi-Fikir ile beş yılda yarattığı değer 600 milyon TL’ye ulaştı

    Yılın en iyi projelerinin tanıtıldığı Bi-Fikir Festivali’nde konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bi-Fikir, Anadolu Grubu’nun yenilikçi ve gelecek odaklı bakış açısının iş yapış süreçlerine yansıması. Grup vizyonumuzun geliştirdiğimiz projelere yansıması, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi. Anadolu Grubu çalışanları tarafından hayata geçirilen projelerle son 5 yılda yaratılan toplam değerin 600 milyon TL’ye yaklaştığı Bi-Fikir kapsamında, 2015 yılından bu yana 30.000 fikir, 4.500 hızlı uygulama ve 1.500 projeye ulaşıldı. Her 5 fikirden 1’i hayata geçirildi.

    Tuncay Ozilhan dan sert aciklamalar 188147 e1572703594666
    Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan

    “Fikir seninle başlar, öncümüz sen ol”

    Anadolu Grubu çalışanlarının yaratıcı fikirlerini özgürce sunabildikleri, fikirleriyle tüm Grup şirketlerine katma değer sağladıkları bir inovasyon platformu olan Bi-Fikir kapsamında 2019 yılının en iyileri seçildi. Anadolu Grubu’nun ortak değerlerinden; insan odaklılık, girişimcilik, yenilikçilik ve yaptığı her işte öncü olma yaklaşımından yola çıkarak “Fikir seninle başlar, öncümüz sen ol” mottosu ile gerçekleştirilen Bi-Fikir programında, Grup çalışanlarının fikirleri projelendirildi, yenilikçi birçok ürün ve hizmet geliştirildi. Programda bu yıl “Mucitler” kategorisinde Anadolu Efes’in “Pubinno – Akıllı Bira Musluğu” projesi, “Kaşifler” kategorisinde ise Çelik Motor’un “Kaputa Vur” projesi birinci oldu. Finale kalan Anadolu Grubu şirketleri, Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi’nde düzenlenen Bi-Fikir Festivali’nde projelerini tanıttı.

    “Yeniliği her zaman cesurca destekliyoruz”

    Programa fikirleriyle katılan tüm yarışmacıları tebrik eden Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan festivalde yaptığı konuşmada “Bi-Fikir, Anadolu Grubu’nun yenilikçi ve gelecek odaklı bakış açısının iş yapış süreçlerine yansıması. Biz yeniliği her zaman cesurca destekliyoruz. İş yapış yöntemlerimizi ve kaslarımızı kuvvetlendirecek her türlü gelişime açığız ve gerekli her türlü değişime öncü olmaya hazırız. Bunun için, içinde bulunduğumuz hızlı dijital dönüşüm çağını çok sıkı takip etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    “Dijitalize olması artık bir zorunluluk halini aldı”

    Dijital dönüşüm çağında en çok tartışılan ve dikkat edilmesi gereken konunun “yıkıcı değişim” olduğunu dile getiren Tuncay Özilhan “Dijital yıkıcı değişim ile tüketiciler, müşteriler, şirketler, değer zincirleri, sektörler, hatta içinde bulunduğumuz ekosistem alışılagelen değişim hızından çok daha hızlı ve farklı biçimde değişime maruz kalıyor. Bu değişime adapte olmak için şirketlerin stratejilerinde, iş modellerinde, ürün ve hizmetlerinde, müşterilerine yaşattıkları deneyimde,iş süreçlerinde, organizasyonel yapılanmalarında, karar alma mekanizmalarında, kullandıkları teknoloji altyapılarında ve kurdukları işbirliklerinde dijitalize olması artık bir zorunluluk halini aldı” diye konuştu.

    Must Read

    spot_img