ISS Türkiye, kadın istihdamında fark yaratarak iş hayatında fırsat eşitliğine katkı sunmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken ISS Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğine destek olarak geliştirdiği uygulamaların detaylarını ve kurumsal verilerini paylaştı.
17.000’e yakın kadın çalışanı olan ISS Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliği için destek sağlamaya devam ediyor. Kadınların iş hayatındaki rolünü artırmaya yönelik birçok projeyi uygulamaya koyan ISS Türkiye, farkındalık yaratarak fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor.
ISS Türkiye’nin kadın istihdamını artırmak için sürdürdüğü birçok uygulama bulunuyor. Örnek vermek gerekirse işe alımlarda pozisyonun ihtiyaçlarını sağlayan her bir kadın aday için değerlendirme önceliği sağlanıyor. Bunun yanı sıra “Erkek işi” olarak tanımlanabilen iş kollarında kadın çalışanlar eğitim programları ile destekleniyor ve böylece uzmanlık kazandırılıyor. Ayrıca tüm çalışanlara toplumsal cinsiyet, dilde cinsiyet gibi eğitimler veriliyor ve bu konuda bir farkındalık yaratılıyor. Bunun yanı sıra eğitimde de önemli adımlar atılıyor. Okuma-yazma bilmeyen kadın çalışanlar teşvik ediliyor ve ilgili kurumlar ile ISS Türkiye ortak çalışmalar yapıyor. Bu ortak çalışmalar aynı zamanda KETEM ile de sürdürülüyor ve bilinçlendirme uygulamaları yapılıyor.
ISS Catering çalışanlarının %46’sını kadınlar oluşturuyor
ISS Türkiye çatısı altında yer alan ISS Catering’in 5 bin 850 çalışanının %46’sı kadınlardan oluşuyor. Kadın çalışanlara organizasyonun bütün kademelerinde yer veriliyor. Ayrıca ISS Catering’in genel müdür yardımcılarının %66’sı kadın…
ISS Türkiye geneline bakıldığındaysa toplam 16 bin 641 kadın çalışanın aktif olarak kurum bünyesinde yer aldığı görülüyor. Toplam orta kademe kadın yönetici sayısı 55. Bunun yanı sıra üst kademe yöneticilerin de %35’i kadın çalışanlar olarak belirtiliyor.